Ons werk

Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van boomstronken met onze stobbenfrezen. Op deze pagina leggen wij u uit hoe wij werken en wat u van ons kan verwachten.

Voor ons is het belangrijk om dingen in overleg met u te doen. Bij aankomst zullen wij afstemmen of het nodig is om rijplaten te gebruiken en hoe diep wij moeten frezen. Na uitvoering laten wij zien dat wij ons werk correct hebben uitgevoerd en de locatie weer in nette opgeruimde staat opleveren. Wij zijn pas tevreden wanneer u tevreden bent.

Het is natuurlijk zeer vervelend om voor onverwachte kosten te komen staan. Wij geven goede en eerlijke offertes. Wanneer wij de juiste diameters van de boomstronken hebben doorgekregen, zal het bedrag nooit verhoogd worden, ook niet bij obstakels of andere tegenvallers. Daarnaast is schade ook zeer vervelend. Wij hebben nog nooit schade gemaakt, mocht dit helaas toch gebeuren, zijn wij hier uiteraard voor verzekerd.

Wij zijn pas tevreden wanneer u tevreden bent

Freesdiepte

Wanneer de locatie het toelaat, zullen wij in overleg de stronk tot 50cm diep weghalen. Hiermee is de gehele stronk uit de grond verwijdert. Wij vinden het zeer belangrijk om zo diep onder het maaiveld te gaan. Het is mogelijk om een stronk 20 cm diep weg te halen en op deze plek gazon in te zaaien. Door de ondiepte zal deze plek echter altijd droger zijn dan de rest van uw tuin, waardoor het gazon hier geler zal zijn.

Ook wanneer u een terras of pad aan gaat leggen is het belangrijk om de gehele stronk uit de grond verwijdert te hebben. Wanneer er een deel in de grond blijft, zal dit gaan rotten. Uiteindelijk zal uw terras of pad dus gaan zakken.

Onze frezen

Om het freeswerk snel en vakkundig uit te voeren, hebben we geïnvesteerd in een hydraulisch bediende Jo Beau B31-110 freesmachine met een 31 PK motor. Daarnaast hebben wij eind 2019 nog een nieuwere stronkenfrees van Jo Beau aangeschaft. Namelijk een Jo Beau B37-110 met een 37 PK injectiemotor om ons werk nog beter te kunnen doen.

Deze stobbenfrezen beschikken over een hydraulische zwenkarm met freeswiel waarop scherpe harde widia beitels zijn gemonteerd. Widia beitels zijn afgeleid van het Duitse woord ‘Diamant’ en betekent ‘buitengewoon hard’.

Freeswiel

Het freeswiel kan zijn werk ook in het zand verrichten tot een diepte van 50 cm onder het maaiveld, waardoor het bloot leggen van de boomstronk niet nodig is. Tijdens het frezen vermengen de houtsnippers zich met de tuinaarde en zullen daarna verteren in de grond.

Onze frees past door iedere gangbare poort
Onze frees past door iedere gangbare poort

Overal inzetbaar

Wij maken gebruik van een freesmachine op rubberen rupsbanden zodat hij in ieder gebied en op iedere ondergrond inzetbaar is. Om er zeker van te zijn dat er geen sporen of verzakkingen van de rupsbanden in uw tuin achter blijven, rijden wij onze freesmachine altijd over 2 cm dikke rubberen platen naar de plek van bestemming. Onze freesmachine is slechts 76 cm breed en zeer wendbaar, waardoor hij door alle gangbare poortopeningen kan. Wij zijn in staat een stronk van iedere diameter te verwijderen, geen stronk is ons te gek!